Hoitotoimenpiteet mukaviksi   
Onko koirien kynsien leikkaaminen haastavaa?
Muriseeko tai näyttääkö koira hampaita harjatessa tai muissa hoitotoimenpiteissä?
Ovatko hoitotoimenpiteet stressaavia koiralle ja omistajalle?
Hoitotoimenpiteet ovat usein hankalia sekä koiralle että omistajalle. Kynsien leikkaaminen, harjaaminen tai peseminen eivät suju mukavasti ja rennosti, vaan aiheuttavat stressiä sekä koiralle että omistajalle. 

Hoitotoimenpiteet mukaviksi-kurssilla tutustutaan koiran omaehtoisuuteen hoitotoimenpiteissä. Omaehtoisuus ja mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi harjaamisen etenemiseen sujuvoittaa hoitotoimenpidettä ja parantaa suhdetta omistajaan. Omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä antaa koiralle hallinnan tunteen tilanteeseen ja vahvistaa turvallisuudentunnetta.

Mitä omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä tarkoittaa?
Koiralle opetetaan startti- ja stoppinappula, joiden avulla koira voi kertoa, milloin hoitotoimenpiteen voi aloittaa ja milloin toimenpide pitää lopettaa. Omaehtoisuus on siis keskustelua koiran ja omistajan välillä. Kun koira pystyy vaikuttamaan tilanteeseen, hoitotoimenpiteet helpottuvat, sillä koira oppii, että hän voi keskeyttää toimenpiteen ihan milloin vain.

Hoitotoimenpiteet mukaviksi-kurssi sisältää neljä käytännöntuntia sekä koiran elekieli-luennon, sillä eleiden lukeminen on erittäin tärkeää hoitotoimenpiteissä.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.