Dobo   
Dobo-kurssilla sekä koira että ohjaaja pääsevät treenaamaan yhdessä. Treenaaminen yhdessä koiran kanssa on hauskaa, tule kokeilemaan!

Dobo on Suomessa kehitetty koiraharrastus, jossa treenataan pääsääntöisesti Dobo-jumppapalloilla ja tasapainotyynyillä. Dobossa on erilaisia liikkeitä, joista osa on vain koiralle, osa vain ohjaajalle ja osa liikkeistä tehdään yhdessä. Harjoitteleminen vahvistaa koiran ja ohjaajan lihaskuntoa, kehonhallintaa, tasapainoa, ketteryyttä ja liikkuvuutta. Monet urheilulajit vaativat koiralta paljon ja senpä vuoksi on tärkeää treenata koiraa monipuolisesti ja Dobon avulla harjoitellaan koiran syviä lihaksia. Hyvät syvät lihakset mahdollistavat sen, että koira voi käyttää pinnallisia lihaksiaan täydellä teholla. Doboilu sopii myös kotikoiralle, sillä hyvästä kunnosta ei ole kenellekään haittaa!

Laji sopii kenelle vain, sillä liikkeiden haastavuutta ja kuormittavuutta voi aina lisätä tai vähentää. Koiralla tai ohjaajalla ei tarvitse olla kokemusta Doboilusta. Koira voi olla joko kytkettynä tai irti. Koiraa ei pakoteta mihinkään, vaan treenaaminen tapahtuu koiran ehdoilla. Mukaan kurssille voit tulla terveen, yli 6kk-ikäisen koiran kanssa. Maksimi-ikärajaa ei ole!

Mikäli koirallasi on jokin sairaus, vamma tai muu terveydellinen ongelma, konsultoi eläinlääkäriä tai fysioterapeuttia ennen dobo-kurssille ilmoittautumista. Ole yhteydessä, mikäli olet epävarma, voitko osallistua koirasi kanssa kurssille.

Voit maksaa dobo-kurssin myös liikuntaseteleillä.
Dobo-harjoittelun edut koiralle ovat
 • Harjoitukset kehittävät koiran keskittymiskykyä
 • Harjoitukset kehittävät koiran ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa
 • Harjoitukset vahvistavat koiran (syvää) lihaksistoa
 • Harjoitukset auttavat koiraa myös venyttämään itseään ja poistamaan mahdollisia lihasjännityksiä
 • Harjoittelu yhdessä koiran kanssa tukee ja parantaa suhdetta ohjaajaan
Dobo-harjoitttelun edut ohjaajalle ovat
 • Harjoitukset kehittävät lihasvoimaa. Ne kiinteyttävät, vahvistavat lihaksia sekä lisäävät lihaskestävyyttä. Koska kehon paino toimii monissa liikkeissä vastuksena, on liikkeistä helppo muokata jokaisen tasolle sopivia.
 • Harjoitukset lisäävät kehon joustavuutta. Monissa liikkeissä yhdistyy samanaikainen lihaksen vahvistaminen ja venytys, jonka on todettu olevan tehokkaampaa kuin pelkän venytyksen. Pallon avulla on helppo saada venytys kohdistumaan juuri haluttuun lihaksen kohtaan.
 • Harjoitukset parantavat tasapainoa ja koordinaatiokykyä
 • Harjoitukset parantavat ryhtiä, koska keskikehon lihaksisto joutuu tekemään töitä jo pelkästään tasapainon saavuttamiseksikin. Koska lihakset keskikehossa vahvistuvat ja venyvät tämä voi osaltaan poistaa selkäkipuja.
 • Harjoitukset parantavat / lisäävät kehonhallintaa.
 • Harjoitukset ovat hauskoja, joten niitä tehdessä unohtaa kaiken muun ja omakin leikkisyys herää. Harjoitukset ovat monesti samaan aikaan sekä hauskoja että haastavia.
 • Ja ennen kaikkea suhde koiraan paranee samalla
Voit lukea lisätietoja Dobosta osoitteessa www.dobo.fi.

tammikuu


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.